Återhämtning i rörelse

En återhämtningsprocess är en process på många plan där rörelse och lugn fysisk aktivitet är en viktig del. När vi är utmattade eller stressade kan det ibland vara svårt att delta i aktiviteter som inte är utformade efter dessa förutsättningar. Därför har vi tagit fram ett specialanpassat rörelseprogram för dig som vill inkludera rörelse och fysisk aktivitet i din återhämtning. Programmet är designat för dig som är på väg ur utmattning, kanske har stressrelaterade spänningar eller om du av annan anledning behöver fysisk återhämtning efter en tuff period i livet. Det är även framtaget för dig som utbildar dig till Diplomerad Återhämtningsterapeut om du vill lära dig rörelser du kan göra tillsammans med dina klienter.

Återhämtning i rörelse är kravlöst och prestationsfritt, lyssna på kroppen och visa respekt för ditt läge. Vår kropp är vårt tempel.

Rörelse har varit en förutsättning för människors hälsa genom hela vår historia och en del i vardagen. Idag har många av oss stillasittande arbete, ofta med höga krav på prestation och med få pauser.
Att låta hjärnan vila med en rörelsepaus gör såväl kropp som knopp glada.

  • Rörelse påverkar sömnen positivt
  • Rörelse främjar förmågan till koncentration & kreativitet
  • Rörelse stärker immunförsvaret
  • Rörelse främjar minnet
  • Rörelse verkar ångestdämpande
  • Rörelse hjälper kroppen att filtrera bort stresshormoner
  • Rörelse ökar produktionen av bland annat serotonin

Rörelse för återhämtning löper över 10 veckor och består av 10 olika delar där du får tillgång till en del varje vecka. Programmet består av 6 förinspelade pass som du gör själv hemma via vår utbildningsplattform samt 3 lite längre livepass via Zoom som spelas in. Du kan även se livepassen i vår utbildningsplattform i efterhand och du har tillång till rörelseprogrammet i 6 månader efter påbörjad kurs. I paketet ingår också ett eget personligt möte med vår instruktör, Katharina Tufvesson, som hjälper dig att finna rörelser som är speciellt utvalda efter dina behov och önskningar.

Såhär skriver Katharina Tufvesson:

”När jag deltog på ett av mina första yogapass för över 20 år sen sa läraren på slutet ”Var rädd om din kropp, du ska bo i den hela det här livet”. De orden fastnade och jag har sedan dess på olika sätt arbetat utifrån den vetskapen, först och främst med mig själv för att kunna föra det vidare till andra. Jag ser så fram emot att möta dig och få dela min passion och mina erfarenheter. ”

Du kan läsa mer om Katharina under Läs mer om oss…