Örter vid stressrelaterad ohälsa – Grundkurs

Nu erbjuder vi dig en fristående kurs i örtlära där du lär dig hur du tillreder örter, ordinerar örter och du får även en bas inom örtläran för att förstå tankesättet.

Starta när du vill!
Ange koden ”midsommar” i meddelanderutan när du anmäler dig så får du 1000 kr rabatt på denna kurs under juni månad.

Vad innehåller kursen?

Kursen består av totalt 12 lektioner i 12 veckor och är uppdelad i tre moduler. I den första delen förklarar övergripande hur kroppen blir påverkad av stress och utmattning samt vad örterna kan göra för att hjälpa kroppen att återhämta sig. Vi tittar också på helheten kring arbetet med örter, energi, energimedicin, kroppen, homeopati, kvantfysik och fytoterapi. Allt hänger nämligen samman och har sina rötter i en gemensam vetenskaplig grund.  

Därefter fortsätter vi med en 7 veckors genomgång av verksamma ämnen i örter, vad signalsubstanser är, hur man kan arbeta med depression och binjureutmattning med örter och mycket mer. Vi får en grund i några av våra vanligaste örter, adaptogener och kryddor som man brukar arbeta med inom örtläran och därefter specialiserar vi oss på örter som vi har extra stor nytta av vid stressrelaterad ohälsa.

De sista 3 lektionerna handlar om hur vi plockar, förvarar, tillreder och ordinerar örter till oss själv och andra. Där får vi lära oss att ta en anamnes på en patient, dvs att fråga ut patienten om dess hälsotillstånd. Utifrån anamnesen lär vi oss sedan hur vi ska tänka när vi väljer ut en ört till just den patienten. Du kommer att få ta del av patientfall där du får exempel på hur man kan tänka och du får även patientfall som examensuppgift när du är klar med din kurs.

Observera att det alltid är ditt eget ansvar att kontrollera så att örter du äter inte påverkar medicin som din läkare ordinerat.

Vem kan gå kursen?

  • Alla kan gå kursen, inga förkunskaper krävs.
  • Kursen är utformad för dig som vill lära dig mer om örter och kanske vill utforma ett eget litet örtapotek.
  • Den kan vara ett komplement för dig som går, eller har gått Återhämtningsprogrammet och vill använda örter i din egen återhämtning.
  • Den kan också vara ett komplement till dig som utbildar eller har utbildat dig till SLH Återhämtningsterapeut eller SLH Återhämtningscoach om du vill kunna ordinera örter till dina klienter eller till dig själv.

Hur kan jag planera min tid?

Du får räkna med att lägga ner ca 3-4 timmar per vecka på kursen. Utöver dessa timmar får du övningar som ska utföras i vardagen. Vill du göra kursen i något långsammare takt så kan du dra ut på det till dubbla tiden, dvs 24 veckor.

  • Som stöd i din kurs kan du anmäla dig till frågestunder, via Zoom. Då kommer du att möta Maria Larsson som är ansvarig lärare för kursen. Ditt deltagande på frågestunderna är inte obligatoriska, du behöver bara anmäla ditt deltagande.
  • I vår community kan du diskutera innehållet i lektionerna med andra studerande och där kan du även ställa frågor till oss.
  • Du kan nå ansvarig lärare via maria.larsson@soulfulliving.se.

Examination

Du examineras genom att beskriva hur du bemöter, ordinerar örter och följer upp till ett par olika patienter som du får som pappersfall av kursledaren. Du får ett diplom på att du gått kursen där det står att du deltagit i en Grundkurs i örtlära med inriktning på örter vid stressrelaterad ohälsa.

Kursledaren

Maria Larsson som leder kursen är Dipl. SLH Återhämtningsterapeut, Dipl. Homeopat, Reiki Healer, massör och hon har gått flertalet kurser i örtlära. Maria har mottagning i Laholm, läs mer här…

Kan jag fortsätta mina studier efter kursen?

Du kan fortsätta och lära dig mer om stress och utmattning i någon av våra andra utbildningar.