SLH Mindfulness – Grundkurs

Nu erbjuder vi dig en fristående kurs i SLH Mindfulness som riktar sig till dig som vill stressa mindre och uppleva ett större inre lugn.

Starta när du vill!
Ange koden ”midsommar” i meddelanderutan när du anmäler dig så får du 1000 kr rabatt på denna kurs under juni månad.

Vad innehåller kursen?

Kursen består av totalt 15 lektioner i 15 veckor och är uppdelad i tre moduler. I den första delen (3 lektioner) förklarar vi vad begreppen stress och utmattning innebär. Vi går också igenom hur kroppen kan bli påverkad av stress och vad stresshormonet kortisol gör med kroppen långsiktigt. Mindfulness är ett redskap som hjälper oss att förebygga stressrelaterad ohälsa och det hjälper oss vid återhämtning. Vi går igenom vad återhämtning innebär och hur vi kan välja aktiv återhämtning efter en stressfylld period.

Därefter fortsätter vi med en 10 veckors fullständig mindfulnesskurs som ger dig en gedigen grund för ditt utövande av mindfulness. Den innehåller de 7 attityderna och hur dess essens kan hjälpa oss att finna ett inre lugn. Vi går igenom skillnaden på att göra mindfulness och att leva mindfulness och vikten av träning. Du kommer att lära dig om flera välkända begrepp och vi knyter även vissa till djupgående buddhistiska läror om inre lugn. I kursen finns flera olika mindfulnessmeditationer, både längre och kortare som du kan göra flera gånger om dagen. Du kommer även att få övningar och läxor som hjälper dig att implementera ett mindfult levnadssätt i din vardag.

De sista 2 lektionerna går ut på att personifiera innehållet för att på så vis se hur du lättast kan använda dig av mindfulness i ditt liv. Kanske kan du nu se vad som stressar dig, när mindfulness hjälper dig och på vilket sätt du kan behålla mindfulness i ditt liv. Mindfulness handlar främst om att förebygga stress så att den inte behöver uppstå, men självklart kan vi även ta mindfulness till hjälp när stressen knackar på dörren.

Kursens bas i forskning och filosofi

Kursen utgår från MBSR – Mindfuless Based Stress Reduction som bygger på forskning från John Kabat-Zinn. Den utgår också från Shamash Alidina som lanserat begreppet kindfulness. Shamash Alidina har valt att lyfta fram de andliga rötterna i mindfulness vilket ökar förståelsen för metoden och fler möjligheter till utveckling av konceptet.

Mindfulness kombineras därefter, av oss här på Soulful Living, med specialistkunskaper om utmattning och stressrelaterad ohälsa från Återhämtningsterapin, metoder för ökad självkännedom och andlig utveckling. Detta resulterar i en helt unik vinkling av mindfulness där vi kan möta stressproblematik på flera nivåer och även förebygga stressrelaterad ohälsa. .

Hur kan jag planera min tid?

Du får räkna med att lägga ner ca 3-4 timmar per vecka på kursen. Utöver dessa timmar får du övningar som ska utföras i vardagen. Vill du göra kursen i något långsammare takt så kan du dra ut på det till dubbla tiden, dvs 30 veckor.

Utbildningen är verifierad och godkänd av Svenska friskvårdsförbundet.