Diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga

Vill du använda yoga som ett verktyg i återhämtning och kunna erbjuda kurser och klasser i Återhämtningsyoga?
Utbilda dig till yogalärare i Soulful Living Holistic Återhämtningsyoga!

Holistisk återhämtning sker på många olika plan inom dig. Du behöver arbeta med både kropp, själ och sinne för att återhämta alla delar av dig själv. Rörelse är en del i helheten och via yogan erbjuder vi dig möjligheten att kunna arbeta mer aktivt med kroppen för återhämtning. SLH Återhämtningsyoga är en yogaform som hjälper till att bygga upp kroppen och musklerna efter utmattning och som bjuder in till ett mjukt möte med din kropp. Yogaformen är framtagen av vår fantastiska yogalärare Katharina som har många års erfarenhet av flera olika yogaformer, stresshantering, mindfulness och rörelse.

Nästa start 28 augusti 2024

Om du vill läsa broschyren om utbildningen Dipl. lärare i SLH Återhämtningsyoga online kan du göra det här – alternativt ladda ner den.

Om vår unika yogaform

Grunden finns i en djup förståelse för människan i utmattning och stressrelaterad ohälsa samt en gedigen kunskap kring människans behov av återhämtning, byggd på de tre hörnstenarna kropp, själ och sinne. I den första delen av utbildningen får du denna grund för att sen gå vidare mer specifikt till yogan. Du får lära dig mjuka och enkla positioner, sk asanas som är speciellt utvalda för deltagare med stressrelaterad värk, spända muskler och annan fysisk problematik som är kopplat till stressrelaterad ohälsa. Vi går igenom kroppens fysiologi, muskler, facia och hur vi kan stimulera återhämtning på olika plan i kroppen och våra organ. Vi tittar också på vad som är värdefullt att ha kännedom om för ett säkert och hållbart utövande av yoga.

Återhämtningsyoga är en aktiv yogaform som främjar uppbyggnad av kroppens muskler och bryter stagnation, vi blandar dynamiska rörelser med stilla positioner.

Andningen och andningsfysiologi är en viktig del inom yogan och den hjälper oss att vara i medveten närvaro. Inom yogan är andningen ett ankare som minskar stress, ökar närvaron och syresätter kroppen.

Vi går också igenom yogans historia, filosofi och självklart den viktiga lärarrollen.
Utbildningen är på ca 75 lärarledda timmar, till det tillkommer självstudier och egenpraktik. 

 Några av yogans många positiva effekter:

  • Ökad ledrörlighet
  • Andningstekniker som främjar lugn och ro
  • Ökad mental och fysisk hälsa
  • Förbättrar sömnen
  • Stärker immunförsvaret
  • Främjar koncentrationen
  • Har positiv effekt på minnet
  • Minskade stressymptom som tex ångest och depression
  • Positiva resultat på bland annat högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar

Diplomering i SLH Återhämtningsyoga måste tas ut senast 2 år efter att man påbörjat utbildningen.
Utbildningen sker helt online, live, via Zoom och vår utbildningsplattform plus hemarbete och diplomering.

SOULFUL LIVING HOLISTIC – DIPLOMERAD LÄRARE INOM ÅTERHÄMTNINGSYOGA
Detta får du:

❥ Ett gratis bonusabonnemang i Soulful Livings Återhämtningscommunity. Där kan du träna på att hålla yogaklasser i återhämtningsyoga för en större publik.
❥ En community för er som går, eller har gått yoga-utbildning hos oss på Soulful Living 44 veckors teori om utmattning, holistisk återhämtning och massor med teori om kroppen
❥ 10 veckors mindfulnesskurs
❥ Kunskaper om återhämtningsterapins 6 gyllene steg
❥ Live-föreläsningar under teoridelen som erbjuds vid flera olika tillfällen så att du kan välja att delta vid tillfällen som passar dig.
❥ Möjlighet att delta i fokusgrupper under teoridelen där gruppen kan dyka djupare i viktiga ämnen inom återhämtning och utmattning.
❥ Personligt ledsagande i yogadelarna av vår yogalärare Katharina Tufvesson.
❥ Förinspelat material i teoridelen och lika delar förinspelat och livelektioner på yogadelen.

Förbund

Soulful Living är godkänd medlemsskola i Svenska Friskvårdsförbundet. Det betyder att Soulful Livings utbildning till Diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga är en godkänd yrkesutbildning. Under tiden du studerar hos oss ingår ett elevmedlemskap i förbundet där du bland annat får gratis ansvars och behandlingsskadeförsäkring. Detta gäller under ett år, som du aktiverar när du har gått en tredjedel av utbildningen. Efter avklarad examen har du möjlighet att göra ett certifieringsprov via Svenska Friskvårdsförbundet och få titeln kvalitetssäkrad terapeut.

I utbildningen ingår följande moduler:

Vid startdatumet påbörjar du den teoretiska delen med modul 1-5, som tar 22 veckor att läsa. Det släpps två lektioner i veckan och du läser modul 1 parallellt med modul 2, 3, 4 och 5, under tiden gör du också tillhörande inlämningsuppgifter. Yogamodulerna startar två gånger om året, en gång på vårterminen och en gång på höstterminen, de innebär träffar online via zoom och hemarbete.