Vad är Återhämtningsterapi?

Återhämtningsterapi är en terapiform vars metod är uppbyggd för att hjälpa dig som är utmattad, eller varit med om ett annat trauma, att finna ett inre lugn och ett bättre mående.

En Återhämtningsterapeut använder metoder som mindfulness, stresshantering, meditation, personlig och andlig utveckling som sammantaget hjälper oss att släppa stress, stilla tankarna och att leva ett liv som får oss att må bra. När man är under stress försöker man normalt att lösa problemet vilket tar enormt mycket energi. Vi har metoder för att stilla tanken, släppa taget och faktiskt låta lösningarna uppenbara sig själva. När vi släpper taget om tankearbetet kan energin gå till vårt tillfrisknande istället.

Vi arbetar med begrepp inom mindfulness och knyter ihop dessa mindfulla begrepp med ett större andligt perspektiv. Ett annat ord för andlighet är livsvisdom, eller att leva ett liv utifrån själ och hjärta. Det är ett sätt att leva där vi antar ett större perspektiv på livet och detta perspektivet för naturligt med sig att man utvecklar en större självkänsla och kärlek till sig själv och livet.

Vi arbetar även för att lindra oro och ångest och vi har kunskaper för att kunna förklara för dig vad som händer i din kropp när din stressrespons triggas igång. Förståelse är nämligen en viktig del i att börja göra nya val. Vi har metoder som hjälper oss att hantera ångesten och oron och vi lyssnar tillsammans på de signaler som kroppen sänder ut till oss.  Att lyssna till sin inre röst är en viktig del i tillfrisknandet, den visar dig vägen mot ett bättre mående. Kanske behöver du hjälp att finna din egen inre röst och att våga lyssna och lita på den?

I samtalet med en Återhämtningsterapeut är det alltid du som klient som är i fokus. Tillsammans skapar vi förståelse för anledningen till att du blivit utmattad och när vi har förståelsen hittar vi metoder för hur du kan bygga ett nytt liv med verktyg som kan hjälpa dig att inte bli utmattad igen. Att förstå varför det blev som det blev är en viktig del i att inte ramla tillbaka i gamla beteendemönster.

Vill du komma i kontakt med en Återhämtningsterapeut? Du finner våra fantastiskt duktiga elever här….