Att se det goda

För någon vecka sen lyssnade jag på en låt som verkligen väckte något i mig. Den fick mig att inse något som egentligen är lätt men jag glömmer det så ofta. Att se det goda i allt och alla. Varför är det så svårt att göra det vissa stunder? Vad är det som händer i mig när jag inte ser det goda i alla? Vad får jag för känsla? För visst är det så att, oavsett vad man har gjort eller gör, så finns det något gott i var och en.

Vem du än är eller vad du än heter så föddes du att älska, du föddes inte att hata. Jag och alla andra på denna jorden har ett ansvar, att välja hur vi vill skapa vår egna värld. Jag vet att det yttre påverkar oss mycket som till exempel var och vilken familj du har växt upp i. Men du har alltid ett ansvar och en möjlighet att vända på negativitet. Vi har alltid ett val. Så vilket väljer man oftast? Vi är så vana vid och är programmerade på vår autopilot att tänka och säga negativa tankar för det är de negativa tankarna vi har flest av i hjärnan. De tar liksom överhand om vi inte sätter oss i förarstolen och väljer var vi ska styra. Ibland blir man arg, ledsen, irriterad och besviken och det är kanske bra. Att få känna allt men på ett medvetet sätt. Men vem är det som styr?

Vi är födda att känna. Men ibland så går man vilse i alla känslor och tankar. Och det är då det är så bra att det kan komma till exempel låtar och annat som gör att vi stannar upp ibland och får tänka och känna efter.

Jag kan ibland fundera på att jag ser bara en liten liten del av allt. När man är i sin egna lilla bubbla. Men alla är ju faktiskt lika fantastiska som du och jag är. Alla är kärlek, ljus och energi. Så kolla efter alla vardagshjältar i din närhet. Se dig omkring och upptäck andra. Våga berätta för andra om det är något positivt du känner. Våga ge komplimanger eller ett enkelt hej. För då skapar vi kärlek, som ringar på vattnet. För det är exakt den känslan man ger. Så sprid kärlek, säg hej, berätta för någon vad du gillar, berätta för dina närmsta vad de betyder. Och framför allt! Berätta för dig själv att du är värdefull och bra! För vi är jäkligt bra allihopa!

Låten som jag skrev om i början heter Look for the good med Jason Mraz.

Massor med kärlek och kramar från mig.