Hösten är här

Hösten är här med regnigt och grått väder. Mörkret kommer tidigare för varje dag och temperaturen sjunker och vi får ta fram lite varmare kläder att krypa in i.

Lite sorgligt kan det kännas. Det känns väldigt långt bort att ljuset, våren och färgerna kommer åter igen. Är det färgerna i naturen och ljuset som gör oss glada och pigga?

Naturen är smart och går i vila och det är något som vi skulle ta till oss lite mer av. Att låta hösten vara en tid för vila och återhämtning, där vi lyssnar på kroppen och själen. Sakta in tempot lite. Stanna upp och bara vara en stund, utan att vi behöver prestera någonting alls. Bara titta, se och lyssna på det som är, just nu. Vara med det och läka, bit för bit.

Tillåta oss att krypa upp i soffan med en bok och en varm kopp te. Tillåta oss att bara vara en stund. Stänga av allt brus. Vara med oss själva. Och bära med oss ljuset och färgerna i vårt inre.

Färgerna i naturen ändras och går snart mot att försvinna helt och övergår till en skala av gråa nyanser. Hela naturen tappar sina färger, men är lika vacker ändå fast på ett annorlunda sätt. Ljuset och färgerna finns inom oss alla, och det gäller bara att se dem och känna dem.

Allting handlar om perspektiv, hur vi väljer att se på saker och ting. Och vilken betydelse vi lägger in i det vi ser och upplever. Och hur mycket vi kämpar emot det som är, eller om vi tillåter oss att följa med i det som är, just nu.