Isabelles resa till Återhämtningsterapeut Del 4

I den här filmen delar jag ett av dom viktigaste verktygen för min återhämtning; att bli betraktare av mina egna tankar och känslor. Den del av oss själva som gärna vill se allt med negativa glasögon och som är rädslostyrd kallas ibland för egot. Själen/hjärtat och egot har oftast helt olika sanningar.

Jag delar mina rädslor och tankar kring en situation kring pengar och försäkringskassan som så många av oss som har varit långtidssjukskrivna kan känna igen oss i. Rädslan av att bli utan pengar kan ibland vara förlamande och tankarna löper väldigt lätt amok när den rädslan tar över. I mitt fall lyckades jag vända tankarna, lite i taget. Jag fick avslag från försäkringskassan, men det löste sig helt utan ansträngning ändå på ett sätt jag aldrig kunde föreställa mig.

Vi behöver inte alltid veta och kontrollera hur saker ska lösa sig, det enda vi behöver göra är att känna in vår själ och vårt hjärta och leva efter den sanningen. Jag vet att det är lättare sagt en gjort att möta egots rädslor, men ju mer vi tränar desto enklare blir det att upptäcka och möta det med kärlek. Små tankar i taget. Några fraser som kan vara hjälpsamma att möta egot med är ”det kommer att lösa sig till det bästa för mig, även om jag inte vet hur och när”, ”just precis nu är allt okej, jag har allt jag behöver” och ”jag förtjänar att ha det bra”.

Jag påminner dig ifall du har glömt: Du förtjänar det bästa. Du förtjänar att må bra. Du förtjänar att leva ett orosfritt liv. Det löser sig, det gör det alltid. En stund i taget är allt du behöver klara av.

Att möta egot med kärlek är medicin.

Massa kärlek och en varm kram

/Isabelle

Följ min resa på instagram: thenorthernforestqueen