Återhämtningsretreat i vackra Ljunghusen!

Som elev hos oss på Soulful Living erbjuder vi varje vår och höst ett retreat. Dagarna kommer vara fulla med återhämtning, glädje, samvaro och aktivt lärande. Vi kommer att fylla lokalerna med inspiration, musik och massor med roliga tips och idéer till din kommande verksamhet.

Vi lever i en värld som blir allt mer fylld av stress, prestation och krav. Men vi behöver inte falla in i dessa mönster i våra egna liv. Vi kan välja att leva ett lugnare liv och ändå delta i livet omkring oss. Men då måste vi ta hand om oss själva och ge oss den återhämtning vi behöver.

Vi på Soulful Living kan det där med återhämtning, det handlar i grunden om avsätta tid för att hitta ”åter hem”. Att landa i sitt innersta och komma ihåg vem man är, vad man har för behov och känna sina gränser. Återhämtning handlar alltså inte bara om vila, det handlar om att återknyta kontakten med det inre. Stress gör att vi befinner oss mycket uppe i huvudet, i tanken. När vi hittar tillbaka hem till oss själva återknyter vi kontakten med hjärtats röst, behov och inre sanningar. Detta behöver vi göra varje dag hela livet, inte bara när vi blivit sjuka eller när vi är långvarigt stressade.

Att ha kontakt med vårt innersta är ett sätt att leva, att andas och att tänka. När vi har en god kontakt med vår inre vägvisare kan man också kalla det för att man har en god självkänsla. En känsla för vem man är och vilka behov man har. Kontakt med sitt inre kallas också med ett annat ord för andlighet. Att vara i kontakt med sin ande, sin själ eller sitt hjärta. Svårare än så behöver inte andlighet vara, och inte återhämtning heller.

Under våra retreat hittar vi inåt tillsammans, vi landar i en mjuk medveten närvaro och vi lyssnar till hjärtats röst. Kanske hör du den redan högt och tydligt, eller så vet du inte ens hur den låter. Kanske hör du den men har svårt att följa den. Oavsett var du befinner dig i din återhämtningsprocess så erbjuder vi en kärleksfull samvaro och en trygg plats där du kan få tid för självreflektion.

Vi arbetar alltid ur ett mindfullt perspektiv där vi tillåter de 7 mindfulla attityderna att få vägleda oss i upplägget av våra dagar. Det innebär bland annat att den medvetna närvaron är vår ständiga följeslagare och vi gör en sak åt gången i inkännande stillhet. När vi väljer ett mindfullt sätt att leva kan vi uppleva ett större inre lugn och våra perspektiv på livet blir lite mjukare.

Holistisk återhämtning sker på många olika plan inom oss. Vi behöver återhämtning, rörelse, bra kost, god sömn och vi behöver prioritera oss själva. När vi äter en bra kost, får god sömn och rör oss dagligen så blir vår hjärna klarare, kroppen mår bättre och det hjälper oss att må bra i alla delar av livet. Därför kombinerar vi alla delar i våra retreat, du är en helhet och för att återhämta oss behöver vi se helheten.

Och även om vi kanske inte hinner gå igenom så mycket om återhämtning som vi skulle vilja på en helg så kommer du att få med dig fina redskap som du kan arbeta vidare med även efter retreatet.

Vi ses på vackra Lotsvillan i Ljunghusen nere på vår fantastiska halvö i sydvästra Skåne. Retreaten pågår mellan fredag eftermiddag och avslutas på söndag eftermiddag.