Distanskurs i träning & hälsa i 10 veckor

Kursen ger dig inblick i hur träning och rörelse påverkar din hälsa på flera olika plan. Du får bland annat lära dig om träningens effekt på hjärnan, åldrandet, hjärtat, lymfsystemet, vagusnerven & fascian. I kursen ingår även en massa härlig inspiration, tips och trix för att enkelt komma igång med träning som passar dina egna unika behov!

Starta när du vill!

Kursen är till för att inspirera och motivera till ett hälsosamt liv med rörelsen som en naturlig del i din vardag. Du får massor av träningstips, inspirerande tankar, kunskaper om kroppen och förståelse för kroppen som organism. Vi är gjorda för rörelse och både vårt psykiska och fysiska mående kräver rörelse för att kunna fungera optimalt. Denna kursen är samma som modulen om träning i utbildningen till SLH Återhämtningscoach.

Vad lär jag mig?

 • Varför träning är viktigt, hur träning och smärta kan fungera ihop och vad träningen betyder för vårt åldrande.
 • Om träningens betydelse för återhämtningen vid stress eller krävande livssituationer.
 • Om träningens betydelse för 9 av våra vanligaste hormoner och signalsubstanser.
 • Om andningen som är en förutsättning för liv! Andningen är även viktig för träningen, hållningen och vår livslängd. Vi går igenom andningens betydelse och du får några andningsövningar som du kan ha nytta av i din vardag.
 • Om hjärnan, nervsystemet och inte minst vagusnervens ton som påverkas otroligt positivt av träning, vi går igenom varför och hur du kan göra för att medvetet stärka dessa delar.
 • Om lymfsystemet och fascian som är två otroligt viktiga delar av människan och av stor betydelse för vår hälsa och energimängd. Du tar hand om ditt lymfystem och din fascia med hjälp av träning och rörelse och detta är särskilt viktigt om du varit stressad under en längre period.
 • Om kreativitet som är en del av vår motivation. Att träna kreativt gör att det blir roligt och nyskapande att röra sig. Kan du träna kreativt kan du även hitta din inre motivation som en drivkraft.

Vi på Soulful Living arbetar aldrig målstyrt, vi arbetar i enlighet med mindfulness och följer en riktning. När vi går igenom träningen i denna modulen arbetar vi med inre drivkrafter, inre motivation med dina unika behov som drivkraft. Vi sätter aldrig mål som är baserade på prestation, mått eller vikt, det enda vi har i fokus är din hälsa och ditt välmående.

Planera din tid

Kursen är en 10 veckors kurs online där du har möjlighet att planera dina studier efter dina egna förutsättningar och efter ditt schema. Kursen går på ca 20 % fart vilket innebär att du kan arbeta samtidigt. Det ingår tre inlämningsuppgifter i kursen och du har 20 veckor på dig att slutföra den. Du får ett diplom och ett intyg efter godkänd kurs.

Denna kursen ingår i utbildningen till Dipl. SLH Återhämtningscoach och för dig som går utbildningen till Dipl. SLH Återhämtningsterapeut blir det en fördjupning. Kursen kan också läsas helt fristående även om du inte går en annan utbildning hos oss.

Varför träning?

 • Våra kroppar är byggda för rörelse och även om du lever med smärta kan du för det mesta röra dig på ett individanpassat sätt. Rörelse frigör massor med må-bra-ämnen och hormoner i vår kropp och hjärna som har effekt både på vårt psykiska och fysiska mående. Vi blir starkare, gladare, mer stresståliga och vi förebygger smärta.
 • Hur vi vill röra oss är individuellt. Det måste inte innebära att vi går på gym, löptränar eller spelar paddel. Att röra sig kan vara att gå promenader, göra mjuk yoga eller dansa i köket.
 • Rörelse påverkar våra tankar, vårt mindset och vårt självförtroende, träningen blir ett handlande av kärlek istället för prestation.
 • Som komplement till denna kurs kan du även gå vår tio veckors kurs i kost & näring. Där får du lära dig om kost som medel för att dämpa inflammation, få mer energi och sockrets inverkan på vår hälsa.

Praktiskt

Om du går utbildningen till SLH Återhämtningsterapeut så kan du registrera denna kurs som en fördjupningskurs på ditt studieintyg.

Du kan nå ansvarig lärare via mail, och ansvarig lärare kommer också att ge dig feedback på dina inlämningsuppgifter.

Du måste vara godkänd på dina inlämningsuppgifter senast 20 veckor efter påbörjad kurs för att du ska kunna registrera den som fördjupning och få ut ditt diplom.

Svenska Friskvårdsförbundet

Soulful Living är en medlemsskola i Svenska Friskvårdsförbundet.