Våga lyssna inåt!

Det är märkligt hur vi kämpar emot den mörka årstiden. Tror att vi ska lägga in en högre växel efter sommaren. Vad är det vi springer snabbare emot? Eller ifrån? När hösten kryper på vill vi inte släppa taget om sommarens ljus och värme. Ofta drar vi gång många projekt och tror ofta att höstens månader innehåller fler timmar än övriga månader.

Kanske för att vi tror att vi klarar av mörkret och kylan bättre om vi har mycket inplanerat, som kan hindra oss från att ta det lugnt och lyssna inåt. Den här tiden på året när vi startat upp en del projekt och förändringar, då borde vi istället ta det lite lugnare och stanna upp.

När vi tillåter oss att följa med i årstidernas växlingar, i flödet i det som är kan vi lättare komma i kontakt med oss själva. Vi behöver släppa motståndet mot själva årstiden.

Det blir en flykt från oss själva att köra på ännu hårdare och planera in ännu fler saker under den mörka årstiden. Vi tror kanske att den mörka perioden ska gå fortare på det sättet. Att ljuset ska komma snabbare tillbaka till oss igen.

Det bästa är att följa med i årstidernas flöde. Tillåta oss att vara med oss själva och våga lyssna inåt, på det som finns där. Djupt inom oss. För att kunna lyssna på oss själva så behöver vi stänga av allt brus och görande och ha mod till att våga lyssna till vårt inre. Det som finns där djupt inom oss. Det unika inom oss, som gör oss till den vi är. Det vackra och det som vi bör värdesätta mer. För att komma i kontakt med den delen av oss behöver vi ge oss själva tid och utrymme. Det kan ta tid att hitta den delen av sig själv. Att skala av lager efter lager, för att komma till den vi i sanning är. Våga lyssna inåt!